De installatie van Marieke

apr 12, 2019

Al de hele week voel ik de stress. Voor de culturele zondag Go West ‘moet’ ik nog iets maken. Op de website staat het immers aangekondigd ‘beleef de installatie van Marieke Ploeg’. Ik voel de druk, ik heb nog niks. En ik voel ook het verlangen om niks bijzonders te maken maar om ‘gewoon’ verder te werken aan aan het beeld waar ik mee bezig ben.

Ik kijk mijn atelier rond. Mijn zelfportret ligt in brokken, klaar om uitgehold te worden en daarna weer in elkaar gezet.

En opeens zie ik het ‘de installatie van Marieke’.

Zondag hol ik mijn zelfportret uit en zet de delen daarna weer aan elkaar. Je bent van harte uitgenodigd om deze installatie mee te beleven.

Nijverheidsweg 16C (linksaf/rechtsaf/laatste atelier) Utrecht, 13:00 – 17:00

 

Ze is door het vuur

Gisteren begonnen we bij het eerste ochtendlicht met een klein vuurtje in de oven. Tergend langzaam brengen we de temperatuur omhoog.Al het leem van de oven moet eerst drogen. Elke keer als er geen stoom meer uit de schoorsteen komt, maken we het vuur een klein beetje...

Lees meer

De oven droogt

Vanochtend meteen na het opstaan deed ik de eerste kooltjes in de oven. En terwijl de oven langzaam droogt, brengen we een laatste kleilaag aan.Rond lunchtijd is ze helemaal klaar en stoken we de oven nog iets hoger op met hout. De zon komt tevoorschijn en helpt ook...

Lees meer

Eerste vuur

Vanmiddag was het zo ver, de eerste kooltjes gingen de oven in. Morgen nog wat laatste leem op de schoorsteen en dan is de oven helemaal af. Het grote drogen is begonnen.  

Lees meer

Pin It on Pinterest