Meemaken Stook Holy Grail - 8 t/m 21 april 2024

Holy Grail – a Goddess Prayer staat nu te drogen in mijn atelier. In april gaat ze door het vuur. Het stoken van zo’n groot beeld blijft een spannend en ongewis proces. Kom je deze transformatie met mij meemaken?

Je kan op verschillende manieren meedoen aan deze rituele stook:

  • kom eventjes langs om te kijken en tijdje aanwezig te zijn,
  • kom een hele dag meedoen, meng leem, vorm de oven, hak hout en waak bij het vuur,
  • blijf meerdere dagen en nachten om mee te maken en mee te waken.

De stook van Holy Grail is nu gepland tussen 8 april en 21 april. De ervaring leert dat het weer van grote invloed is op het proces. Ik kan dus echt nog niet goed overzien hoe het gaat lopen.
Voor nu is de planning van maandag 8 t/m vrijdag 12 april > bouwen en drogen van de leem-oven, in het weekend van 13 en 14 april hoog opstoken van het vuur, 15 t/m 20 april oven openbreken, beeld onthullen en veel uitloop en meebeweegtijd.

Wil je dit meemaken? Reserveer hier alvast een plekje. Ik houdt je dan van dag tot dag op de hoogte zodat je in de stookperiode zelf kan besluiten op welk moment je aansluit.
Wil je het stookproces van een afstandje volgen? Volg de stook via deze Signalgroep of Instagram, LinkedIn of Facebook.

I am Her - Oppad Kortenhoef - vanaf 8 mei 2024

Vanaf 8 mei staat er een beeld langs het Oppad, een wandelpad van Natuurmonumenten in Kortenhoef. Dit werk stelt een mens voor, naar mijn evenbeeld, in overgave geknield op de aarde. Het werk is gemaakt van ongebakken klei. Afhankelijk van het weer, ‘smelt’ het beeld langzaam weg en wordt de klei opgenomen in de aarde.

Als bezoekers vanaf de Kortenhoefsedijk het Oppad opgaan, zien ze het beeld na zo’n 100 meter in het veld staan. Het Oppad is een oud kerkpad tussen Kortenhoef en ’s-Graveland. Vroeger liepen de inwoners uit ’s-Graveland op zondag over dit pad naar de kerk in de oude dorpskern van Kortenhoef.

Onder de titel ‘I am Her’ plaatst ik een reeks van ongebakken beelden telkens in een andere context. Het werk, dat na een aantal maanden weer één wordt met de aarde, krijgt hierdoor steeds een nieuwe betekenis.

Hier verschijnt het werk in het veenlandschap dat zich al eeuwenlang in wisselwerking ontwikkelt met de mensen die erop wonen en werken. “We zijn gewend mens en natuur van elkaar te scheiden,” zegt de kunstenaar, “in het ontstaan van dit veenlandschap is dit onderscheid helemaal niet te maken.”

Natuurmonumenten was meteen bereid het beeld een plek te geven op hun land. “De achterliggende gedachte van het kunstwerk sprak ons erg aan. Het beeld benadrukt dat de mens onderdeel uitmaakt van de natuur. Dat de mens zonder natuur niet kan bestaan. Het vergankelijke karakter van het beeld en het feit dat het gemaakt is van lokaal natuurlijk materiaal past ook bij ons”, zegt boswachter Olga Ekelenkamp.

Het werk ‘I am Her’ is vanaf 8 mei te zien in Kortenhoef, langs wandelroute het Oppad van Natuurmonumenten (tussen wandelpunt 9 en de Kortenhoefsedijk).
Het atelier van de kunstenaar ligt ook op de wandelroute aan de Kortenhoefsedijk op nummer 185. Haar atelier is opengesteld tijdens de Kunstronde Vecht en Plassen op 11 en 12 mei en tijdens Kunstroute ’s-Graveland op 19 en 20 mei. Op andere dagen kunt u hier een atelierbezoek plannen.

Kunstronde Vecht en Plassen - 11 en 12 mei 2024

Tijdens dit weekend is het werk van 27 kunstenaars en een galerie te bezichtigen. Ook ik zet de deuren van mijn atelier open en richt een kleine expositie in.  Daarnaast is het eerste werk uit de reeks I am Her te zien langs deze route.

Openingstijden van 11:00 tot 17:30

Mijn atelier vind je op Kortenhoefsedijk 185, neem op de dijk de inrit tussen 181 en 179 en volg de bordjes.
I am Her is te vinden langs het Oppad, volg het bruggetje tegenover Kotenhoefsedijk 126.

De plattegrond en meer informatie over de Kunstronde vind je hier.

Kunstroute 's Graveland - 19 en 20 mei 2024

In de groene ambiance van landgoederen en natuur exposeren kunstenaars uit Kortenhoef en ‘s Graveland hun werk. Ook ik zet de deuren van mijn atelier open en richt een kleine expositie in.  Daarnaast is het eerste werk uit de reeks I am Her te zien langs deze route.

Openingstijden van 11:00 tot 17:00

Mijn atelier vind je op Kortenhoefsedijk 185, neem op de dijk de inrit tussen 181 en 179 en volg de bordjes.
I am Her is te vinden langs het Oppad, volg het bruggetje tegenover Kotenhoefsedijk 126.

De plattegrond en meer informatie over de Kunstroute vind je hier.

Maria in mij - Xaveriuskerk Amersfoort - juli 2024

Voor de tentoonstellingsreeks ‘ Maria in mij‘ lieten 7 beeldend kunstenaars en 2 theatermakers zich inspireren door de metaforische Maria die in hen leeft en van zich laat spreken via hun werk. Van  maart t/m november laat elke maand één van de kunstenaars haar werk zien in de Mariakapel van de Xaveriuskerk in Amersfoort.

Kunstenaars in tijdvolgorde:
Annemiek Vera, Monique Nusselein, Margriet Eyken, Suzanne Compaan, Marieke Ploeg, Pauli Fleer, Gea Boon, Krijnie Beyen en Harma Zuidersma

Mijn werk is in de maand juli te zien.

Op de eerste zondag van maart – november (m.u.v. augustus) wisselen de tentoonstellingen en is er een bijeenkomst. Op zondag 7 juli wordt mijn werk gepresenteerd

Inloop 13.00 uur
Programma 13.20 – 15.00 uur
Bezichtiging 15.00 – 15.30 uur

De kunstenaarsgesprekken worden gevoerd door Krijnie Beyen (initiatiefnemer van dit project). Bijwonen bijeenkomsten tegen vrije donatie tenzij anders vermeld. Aanmelding niet nodig maar wel fijn: secretariaatscc@gmail.com

Openingstijden:
Mariakapel: werkdagen 9 – 12 uur
Kerk: zaterdagmiddag 12 – 16 uur

Toegang Mariakapel: vrij
Toegang programma op zondag: op donatiebasis tenzij anders aangegeven

Adres Xaveriuskerk:
’t Zand 29
Amersfoort

Atelierbezoek - doorlopend

Je bent van harte welkom in mijn atelier en stookplek in Kortenhoef. Ik laat je graag mijn werk zien. Maak hier een afspraak.

Ben je geïnteresseerd in een specifiek werk of speciaal onderdeel van mijn maakproces, laat het weten als je de afspraak maakt. Dan zorg ik dat dàt werk voor je klaarstaat.

Pin It on Pinterest