Asjera’s terugkeer uitgekozen voor tentoonstelling EXODUS

Asjera’s terugkeer zal te zien zijn op de groepstentoonstelling EXODUS van het Bijbels Museum in in het voormalig vrouwenklooster van Buitenplaats Doornburgh. Ik ben ontzettend blij dat het werk voor deze tentoonstelling geselecteerd is!

Toen ik vorig jaar de eerste stappen zette voor het maken van Asjera’s terugkeer, nodigde het Bijbels Museum tegelijkertijd kunstenaars uit om werk in te zenden rond het thema EXODUS. Dat voelde meteen zo passend!
Ik stuurde een voorstel in voor een colonne van 3000 beeldjes van Asjera die terugkeert uit haar ballingschap. Ik verbeelde hoe de stoet door de kloostertuin en gangen slingert, richting het altaar in de refter.

Een curerende commissie met onder meer Raul Balai, Rikko Voorberg en Onno Zijlstra stelde uit al het ingezonden werk de tentoonstelling EXODUS samen, en Asjera’s terugkeer is er bij! Commissievoorzitter Yuki Kho: ‘Het was een grote, maar ook leuke opdracht om samen uit de meer dan 700 inzendingen een selectie te maken. We zijn trots op het eindresultaat. Dat bevat werk gemaakt in verschillende disciplines, van makers met uiteenlopende achtergronden en vertelt samen een meerstemmig verhaal. Veel werken schuren, en bevragen urgente hedendaagse maatschappelijke kwesties.’

De tentoonstelling EXODUS is te zien van 24 maart t/m 24 september in Buitenplaats Doornburgh.

Kom je ook een dag een aantal van de 3000 beelden voor Asjera terugkeer met mij meemaken?
‘s Ochtends vormen we de klei in mallen. ‘s Middag stoken we de beelden in vuur. Tijdens het werk en bij het vuur wisselen we uit wat Asjera’s afwezigheid en haar herontdekking bij elk van ons oproept. We beginnen om 10:00 en we ronden rond 16:30 af. Er staan weer nieuwe data voor meemaakdagen op de website. Stuur mij een berichtje als je mee wilt doen, of geef je op via deze link.

Nieuwsgierig naar Asjera’s terugkeerLees hier haar achtergrondverhaal.

Pin It on Pinterest

Share This