Dakini’s mogen mee

apr 10, 2024 | Holy Grail

Vanochtend konden we voorlopig voor het laatst een blik werpen op Holy Grail. Door de vorm die de oven aanneemt is ze tot na de stook niet meer te zien.
Achter haar rug plaatste ik een aantal Dakini beelden. Deze stonden al een tijdje te drogen in mijn atelier, wachtend op een eigen oventje. Ik heb wat getwijfeld of ik ze wel mee wilde bakken. Een soort overtuiging in mij dat deze oven echt helemaal aan Holy Grail gewijd zou moeten zijn. Maar in het bolletje van Holy Grail is plaats genoeg, dus het is ook gewoon goed gebruik van energie en grondstoffen om deze beelden direct mee te stoken.  Ik koos dus voor praktisch, het hele stookproces is tenslotte een ‘praktisch ritueel’.

Op deze stralende voorjaarsdag zijn we flink opgeschoten met de bouw. De vuurkamer is klaar en aan de achterkant neemt de schoorsteen de eerste contouren aan. Op de bol begonnen we met een tweede isolerende laag van pitriet en kleipap.

Morgen bouwen we verder aan de schoorsteen en gaat het eerste voorzichtige vuur de oven in om al het leem te drogen.

Kom je kijken of meemaken? Welkom, vind hier meer informatie.

Pin It on Pinterest

Share This