Gaia weer heel

8 mrt 2022

Gaia is weer heel!

Sinds haar stook lag ze al een tijd in brokstukken in mijn atelier. Ik deed wat lijmproeven en rommelde met de scherven. Langzaam ontstonden er gedachten over ‘hoe ze het beste weer in elkaar’ en ‘hoe de zware delen gestut’. Maar ik treuzelde, gespannen of het zou lukken.

Gisteren was het eindelijk zover. Ik begon met haar hoofd. Ik bereide me goed voor. Er staan verschillende soorten lijm klaar en verbindingshout en spanbanden. Als ik de tweecomponentenlijm heb gemengd en aangebracht is er geen weg meer terug. Ik zet het hoofd op de romp en probeer het vast te zetten met spanbanden. Hoe ik ook probeer, de vorm is te onregelmatig, het hoofd blijft omrollen. Er zit niks anders op dan om haar in mijn handen te houden. Anderhalf uur zit ik achter Gaia terwijl ik haar hoofd zachtjes op de juiste plek duw. Totdat de lijm droog is.

Ook bij het terugplaatsen van andere delen blijkt ‘zelf vasthouden’ de meest passende manier. Elk ledemaat en elke scherf krijgt zo mijn volle steun en aandacht totdat de lijm is uitgehard. Zo werk ik door totdat ik vanmiddag haar linkerpink als allerlaatste terug plaats.

Gaia is weer heel. Al haar scherven zijn weer op hun plaats. 

 

Nieuwsgierig?
Kom gerust kijken. Maak hier een afspraak voor een atelierbezoek.

 

Pin It on Pinterest

Share This