Grondwerk

jan 24, 2021 | a Goddess Prayer, Dakinis, Mother Language, Vuurstoken

Alweer eind januari en ik heb nog geen beelden gemaakt dit jaar. Ik kom niet goed op gang, mijn aandacht waaiert uit naar alle kanten. Ik doe wat klusjes, ruim op, bestel klei, orden foto’s en werk wat aan mijn website en instagram.
Maar mijn handen steek ik niet in de klei. Het voelt ongericht en weinig productief.
Al dagen stel ik schrijven van dit bericht uit. Streng voor mezelf: ‘ik heb niks gemaakt en dus niks te melden’.
Dan zie ik mijn man in onze moestuin werken. Hij maakt nieuwe groentebedden, bewerkt de grond zodat er in het voorjaar gezaaid kan worden. En dan realiseer ik mij, al die klusjes zijn mijn grondwerk. De bodem waarop straks mijn werk weer kan groeien.

Gaia | l’Origine du monde

Vandaag tref ik voorbereidingen om een oven te bouwen. De komende week gaat Gaia; l’Origine du monde door het vuur. Dit zelfportret ontstond uit mijn verwondering over het leven zelf. Het leven dat ik bèn en leef. Het leven dat ik voorbreng.
Veel woorden voor haar heb ik nog niet. Misschien ontstaan die de komende dagen als ik bij haar vuur waak.

Omdat het stoken dag en nacht door zal gaan heb ik Mara van Hoek gevraagd me te assisteren. Zij blijft de hele week aan mijn zijde.

Lees meer

Gaia weer heel

Gaia is weer heel! Sinds haar stook lag ze al een tijd in brokstukken in mijn atelier. Ik deed wat lijmproeven en rommelde met de scherven. Langzaam ontstonden er gedachten over 'hoe ze het beste weer in elkaar' en 'hoe de zware delen gestut'. Maar ik treuzelde,...

Lees meer

Wat heb ik nou eigenlijk gemaakt?

Wat heb ik nou eigenlijk gemaakt? Deze vraag draag ik sinds de stook van Gaia - L'Origine du monde met me mee. En er zijn veel verschillende antwoorden op. Ik maakte een beeld, dat stuk ging en nu weer heel is. Ik maakte een ritueel, waarin ik Gaia naar het bos bracht...

Lees meer

Pin It on Pinterest

Share This