Lilith ligt in het bos

nov 8, 2021 | a Goddess Prayer

Sinds Lilith door het vuur ging lag ze te wachten op de stookplek. Te wachten tot ik wist hoe het verder moest met haar.

Toen ik haar twee jaar geleden boetseerde heb ik haar in stukken gesneden om uit te hollen. Dat is een vreemd werkje, allemaal stukken vrouw die met een lepel worden uitgeschept en daarna weer aan elkaar geplakt. Die plaknaden blijven altijd kwetsbaar. Na de vuurstook in de leemoven lieten een aantal van deze naden los, waardoor Lilith weer in puzzelstukken uiteen viel. 

Ik heb een tijd nagedacht en gevoeld over wat nu… ik wist het niet goed. Ik had gehoopt dat ze in één stuk terug naar mijn atelier kon en dan misschien wel door naar elders, tentoongesteld of verkocht. De technische imperfectie verwart me. Is Lilith gelukt? Of niet? Mag ik haar plakken of grijp ik dan teveel in? En wat vertelt ze me eigenlijk? 

Vorige week was ik in het bos en wist ik het opeens. Bijna zonder echt een beslissing te nemen bleek ik de stukken van Lilith naar een moerassig stukje achter de dubbele eik te brengen. Daar plakte ik haar weer in elkaar. De naden zijn zichtbaar gebleven.

Nu ligt Lilith daar, met littekens, vol levendigheid, seksueel en vol. In het bos waar de herfst op haar einde loopt en de stille winter begint. 

Kom je kijken deze winter? 

Tentoonstelling in het bos – Maak hier een afspraak

 

 

Tentoonstelling in het bos

november t/m februari 2022

Kom je kijken naar Lilith in het bos?

Maak hier een afspraak en kom naar Kortenhoef. Ik vertel je over haar maakproces, de leemoven en haar vuur en breng je naar haar toe.

Lilith door het vuur

Lilith is door het vuur! 24 uur duurde de stook. Ik begon bij zonsopgang en was toen de zon weer opkwam klaar. Na een paar uur slaap maakte ik met een bonzend hart de oven open. Mijn lief Jan Jaap steunend achter me. Lilith is door het vuur, terug in de wereld....

Lees meer

Liliths vuur brandt

Ik zit bij het vuur van Lilith. Vanochtend ben ik vroeg opgestaan om de eerste kooltjes rond zonsopgang aan te steken. Het beeld is een zelfportret. Een verbeelding van mijn ervaring en verlangen naar de energie van Lilith. Stromend van levensenergie, krachtig,...

Lees meer

Pin It on Pinterest

Share This