maak je werk op 't Soete Zod

Maakretraîte | vier dagen

Je wilt al langer iets maken maar komt er in je dagelijkse routine niet aan toe. Misschien is het een kunstwerk of een gedachtegoed, een nieuwe dienst in jouw bedrijf, een beweging, strategisch beleid, een verhaal, of nog iets heel anders. Wat het ook is, het komt op uit jouw bron en wil gemaakt worden.

Deze vierdaagse Maakretraite geeft je een bedding en praktische handvatten om ‘jouw werk’ in korte tijd tot vorm te laten komen.  

Schrijf in

Hoe ziet dit er uit?

Je verblijft 4 dagen (3 nachten) op Landgoed ‘t Soete Zod in Kortenhoef. Een prachtig stuk beschermd natuurgebied midden in de randstad. Je bent er even helemaal ‘uit’ om even helemaal ‘in’ je werk te gaan.

We richten samen op het landgoed een werkplek in die past bij wat jij te maken hebt. Misschien aan een tafel in een binnenruimte, misschien buiten in het open veld of in het bos, misschien in één van de tenten.

Daar ga je aan het werk. Je maakt wat je te maken hebt.

We voeren 3 maal een persoonlijk gesprek dat jou ondersteunt in het maken van je eigen werk. Eén maakgesprek aan het begin, één gesprek ergens onderweg en één aan het einde.

Je werkt, rust en mijmert tijdens deze retraîte in je eigen ritme en op je eigen tempo. Misschien zwerf je door de natuur op het landgoed, misschien pak je een kano en verken je de Kortenhoefse plassen, misschien wandel je via het Oppad naar ‘s Gravenland, misschien werk je aan één stuk door op je eigen werkplek.

Het draait tijdens deze Maakretraîte om jouw werk en jouw maakproces.

Dag 1
Aankomst in de ochtend, eerste maakgesprek, zoeken en inrichten van jouw werkplek, aan het werk.

Dag 2 en 3
Je werkt zelfstandig aan je werk, tweede maakgesprek.

Dag 4
Afronden van het werk (voor zover dat kan), derde maakgesprek, opbreken werkplek en vertrek in de middag. 

volg het pad van de kunstenaar

Eigen werk maken, hoe doe je dat eigenlijk?

Door de eeuwen heen zijn er door kunstenaars praktijken en werkwijzen gevonden om ‘iets heel eigens’ in vorm te brengen. Ervaringen die je kan gebruiken als je zelf iets wilt maken. 

Al jaren onderzoek, lees en praktiseer ik dit soort praktijkkennis om mijn eigen makerschap en die van anderen te laten stromen. 

In deze vierdaagse Maakretraite geef ik je een bedding en praktische handvaten om ‘jouw werk’ in korte tijd tot vorm te laten komen.  

Marieke Ploeg

Of bel om te overleggen of dit iets voor jou is:
Marieke Ploeg 0634590451 

Prijs Maakretraîte 585,- euro incl. btw

Voor wie ruim heeft € 710,- incl. btw
Voor wie krap zit €460,- incl btw

Landgoed ‘t Soete Zod
Kortenhoefsedijk 185
1241NA Kortenhoef

Praktische informatie

* Deze retraîte is individueel. Je kiest zelf eigen data (uiteraard in afstemming over beschikbaarheid van ruimtes en begeleiding)

* Je verblijft in een zelfstandige studio, met tweepersoonsbed, eigen badkamer en kitchenette. Of je zet je eigen tent ergens in de natuur en gebruikt de kampeer-badkamer.

* Je kan alle maaltijden mee-eten met ‘de pot van ‘t Zod’. Eenvoudig ontbijt, lunch en een gezamenlijke (vegetarische) maaltijd met iedereen die op dat moment op landgoed ‘t Soete Zod aanwezig is.

* Je kan gebruik maken van één van de aanwezige kano’s om tijdens of naast het werk het plassengebied te verkennen. Uiteraard kan je door de natuur van het landgoed zwerven zoveel je wilt. 

Werk je in de culturele of creatieve sector?
Dan kom je via Werktuig PPO in aanmerking voor een financiële bijdrage als je investeert in jouw professionele ontwikkeling.
Je kan 1/3 van jouw investering vergoed krijgen en soms zelfs meer.

Ontvang meer informatie over deze Maakretraîte en de beschikbaarheid

 

Maak je eigen werk

Je ontvangt meer informatie in mailbox.

Pin It on Pinterest