maak je werk op 't Soete Zod

Maakretraîte | vier dagen

Je wilt al langer iets maken maar komt er in je dagelijkse routine niet aan toe. Misschien is het een kunstwerk of een gedachtegoed, een nieuwe dienst in jouw bedrijf, een beweging, strategisch beleid, een verhaal, of nog iets heel anders. Wat het ook is, het komt op uit jouw bron en wil gemaakt worden.

Deze vierdaagse Maakretraite geeft je een bedding en praktische handvatten om ‘jouw werk’ in korte tijd tot vorm te laten komen.  

Boek Maakretraîte

Hoe ziet het er uit?

Je verblijft 4 dagen (3 nachten) op Landgoed ‘t Soete Zod in Kortenhoef. Een prachtig stuk beschermd natuurgebied midden in de randstad. Je bent er even helemaal ‘uit’ om even helemaal ‘in’ je werk te gaan.

We richten samen op het landgoed een werkplek in die past bij wat jij te maken hebt. Misschien aan een tafel in een binnenruimte, misschien buiten in het open veld of in het bos, misschien in één van de tenten.

Daar ga je aan het werk. Je maakt wat je te maken hebt.

We voeren 3 maal een persoonlijk gesprek dat jou ondersteunt in het maken van je eigen werk. Eén maakgesprek aan het begin, één gesprek ergens onderweg en één aan het einde.

Je werkt, rust en mijmert tijdens deze retraîte in je eigen ritme en op je eigen tempo. Misschien zwerf je door de natuur op het landgoed, misschien pak je een kano en verken je de Kortenhoefse plassen, misschien wandel je via het Oppad naar ‘s Gravenland, misschien werk je aan één stuk door op je eigen werkplek.

Het draait tijdens deze Maakretraîte om jouw werk en jouw maakproces.

Dag 1
Aankomst in de ochtend, eerste maakgesprek, zoeken en inrichten van jouw werkplek, aan het werk.

Dag 2 en 3
Je werkt zelfstandig aan je werk, tweede maakgesprek.

Dag 4
Afronden van het werk (voor zover dat kan), derde maakgesprek, opbreken werkplek en vertrek in de middag. 

volg het pad van de kunstenaar

Eigen werk maken, hoe doe je dat eigenlijk?

Door de eeuwen heen zijn er door kunstenaars praktijken en werkwijzen gevonden om ‘iets heel eigens’ in vorm te brengen. Ervaringen die je kan gebruiken als je zelf iets wilt maken. 

Al jaren onderzoek, lees en praktiseer ik dit soort praktijkkennis om mijn eigen makerschap en die van anderen te laten stromen. 

In deze vierdaagse Maakretraite geef ik je een bedding en praktische handvaten om ‘jouw werk’ in korte tijd tot vorm te laten komen.  

Marieke Ploeg

Landgoed ‘t Soete Zod
Kortenhoefsedijk 185
1241NA Kortenhoef

Praktische informatie

* Deze retraîte is individueel. Je kiest zelf eigen data (uiteraard in afstemming over beschikbaarheid van ruimtes en begeleiding)

* Je verblijft in een zelfstandige studio, met tweepersoonsbed, eigen badkamer en kitchenette. Of je zet je eigen tent ergens in de natuur en gebruikt de kampeer-badkamer.

* Je kan alle maaltijden mee-eten met ‘de pot van ‘t Zod’. Eenvoudig ontbijt, lunch en een gezamenlijke (vegetarische) maaltijd met iedereen die op dat moment op landgoed ‘t Soete Zod aanwezig is.

* Je kan gebruik maken van één van de aanwezige kano’s om tijdens of naast het werk het plassengebied te verkennen. Uiteraard kan je door de natuur van het landgoed zwerven zoveel je wilt.

Investering

Deelnemers aan deze Maakretraîte werken in zeer uiteenlopende sectoren, waar zeer uiteenlopende tarieven gebruikelijk zijn voor scholing- en ontwikkeling. Ik hanteer daarom drie verschillende tarieven.
Je kiest zelf welk tarief kloppend is voor jou, passend bij jouw werk, je financiële reikwijdte en bij wat gebruikelijk is in jouw werksector:

 • Normaal tarief € 585,- ex. btw
 • Ruim tarief € 735,- ex. btw
 • Basis tarief € 435,- ex. btw

De Maakretraîte bestaat uit 3 maakgesprekken, 3 overnachtingen, een werkplek op ‘t Soete Zod en eenvoudige vegetarische maaltijden. 

Werk je in de Culturele of creatieve sector?
Profiteer van de WerktuigPPO-subsidie!

Je kan 1/3 van jouw investering in deze Maakretraîte vergoed krijgen en soms zelfs meer.

Klik hier voor meer details

  Reserveren?
  Er vier dagen even helemaal uit
  om eindelijk dat eigen werk te maken.

  Erover praten?
  Eerst iets met me overleggen?
  Maak hier een belafspraak

  Vier dagen en drie nachten was ik te gast op ‘t Soete Zod voor een persoonlijke maakretraîte. Op avontuur, weliswaar op fietsafstand van huis, maar ver weg van alle dagelijkse beslommeringen en afleidingen.

  Met tassen vol ruw materiaal (teksten, foto’s) en een groot verlangen naar lege tijd, vrije ruimte, kwam ik aan. Vier dagen later was een deel van dat materiaal tot leven gekomen, had ik iets ‘gemaakt’ – en vooral, had ik ervaren hoe prachtig en tegelijkertijd pijnlijk en frustrerend het is als je probeert een glimp te vangen, vast te leggen. Marieke bood daarbij een kader, houvast, en was – zo voelde ik dat – met liefdevolle aandacht aanwezig, op de achtergrond. Met net op het juiste moment een interventie, een steuntje in de rug.

  Ik kan het iedereen aanraden: vier dagen ploeteren, zoeken, letterlijk met je poten in de modder staan, dwalen door het moeras, praten met de vrouwenbeelden die het bos bevolken, en dan terug naar het ‘werkhok’ (een riante studio!!) om weer verder te gaan. Toppen en dalen, ze waren er allebei, maar ik voelde me altijd gedragen door de meeverende veengrond. Je hoeft het alleen maar toe te laten.

  Jacqueline Hulst

  Secretary to the Executive Board, Faculty of Science, Radboud University

  Ontvang Inspriratieopdrachten voor thuis & meer informatie over deze Maakretraîte

  Maak je eigen werk

  Je ontvangt meer informatie in mailbox.

  LEESLIJST

  boeken die inspireren

  Al jaren verzamel ik boeken over maakpraktijken. Deze lijst met mijn favorieten deel ik graag met je.

  Maak je eigen werk

  De leeslijst is onderweg naar jouw emailbox.

  Pin It on Pinterest

  add_filter( 'et_pb_gallery_image_width', 'custom_image_width' ); function custom_image_width($width) { return '400'; } add_filter( 'et_pb_gallery_image_height', 'custom_image_height' ); function custom_image_height($height) { return '400'; } add_image_size( 'custom-image-size', 400, 400, array( 'center', 'center' ) );