Holy Grail

Wisseltentoonstelling Maria in mij | Frans en Hilde Hof | Xaveriuskerk Amersfoort

verdwijnend sculptuur | 2024

Openingsbijeenkomst Maria in mij 
Zondag 7 juli – 13:00 tot 15:00
St. Fransiscus Xaveriuskerk, ‘t Zand 31, Amersfoort
met werk van Marloes Elbertse, Ger Bos en van mij.

Voor deze wisseltentoonstelling maakte ik het werk Holy Grail, een zelfportret in de energie van Maria de moeder. Maria was geen gemakkelijk archetype voor mij. Door de culturele lading en verhalen over haar maagdelijkheid voelde zij heel ver weg van mij. Toch ging ik op pad tot ik haar kon voelen; zachte ruimte, stil, ontvankelijk, open voor de scheppende vonk.

Mijn verbeelding van Maria was vervolgens ook niet zo gemakkelijk voor de geloofsgemeenschap van de St. Fransiscus Xaveriuskerk. In gesprek zochten we naar een plek waar het beeld door hen ontvangen kan worden. Dat wordt de Frans en Hildehof, de inspirerende kruidentuin achter de kerk, waar ook een klassiek labyrint te vinden is.  

Tijdens de openingsbijeenkomst is er een gesprek met vaste bezoekers van de kerk over de vrouwelijke kwaliteiten van God. Daarna volgt er een interview door Moniek Nusselein met Krijnie Beyen en mijzelf bij het beeld in de tuin. 

Speciaal voor de Frans en Hildehof maak ik een versie van Holy Grail van ongebakken klei en zaden, zodat ze daar langzaam één kan worden met de aarde. 

Ik hoop je te ontmoeten op zondag 7 juli in Amersfoort.

Holy Grail is natuurlijk ook na 7 juli te bezoeken in de Frans en Hildehof.
Openingstijden:  do/vrij/zat/zon 12:00 -17:00

Mede mogelijk gemaakt door:

Pin It on Pinterest