Magdalena I

a Goddess Prayer

Sculptuur | 2017

Rivierklei
90 x 90 x 120 cm

Ik ontmoette Maria Magdalena in verhalen en beelden. Ze voelt als mijn link naar de sensuele, manifesterende vrouwelijke kracht. De kracht die weggeschreven werd uit onze christelijke verhalen en gebruiken. En daarmee uit de levens van mijn oma’s en opa’s, mijn moeder en vader, … uit het mijne. Tranen rollen over mijn wangen als ik dit gemis in mijn geschiedenis voel, het gemis in mij.

Magdalena I is het eerste levensgrote zelfportret dat ik ooit maakte. Of misschien moet ik zeggen, het eerste beeld dat door mijn handen ontstond. Ze stond drie jaar te wachten in mijn atelier terwijl ik zocht naar manieren om haar in direct vuur te bakken.

Ik breng haar naar het bos met de intentie om haar daar te bakken in een papieroven. Ze breekt al bij de eerste hobbel als ik haar op het vlot zet om naar het bos te varen.

Ik huil, vloek en schreeuw.

Terwijl ik snikkend op het vlot sta voel ik dat het tijd was om haar los te laten. Ze staat nu op een beschutte plek in het bos. Daar wordt ze door de regen, zon en wind langzaam opgelost tot zachte klei en stof. 

Pin It on Pinterest